Paratiisilinnut

Tarvikkeet: taipuisaa rautalankaa ja ohutta sidontalankaa, pihdit taitteluun ja katkaisuun, elmukelmua, liisteriä, silkkipaperia, muutamia höyheniä ja helmiä, paperia, puutikkuja

Katsoimme lukuvuonna 2016-17 ryhmän kanssa Suomen talven keskellä eksoottisia ja värikkäitä lintuja luontodokumentin pätkästä. Kerroin lintujen höyhenpuvun värien ja soidinmenojen merkityksestä. Lapsia nauratti lintujen hassut soidintanssit ja yllättävät värit höyhenpuvussa. Jokainen sai tehdä oman pienen paratiisilinnun.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun teimme ryhmän kanssa rautalangoista rakentelemalla, joten olin leikannut valmiiksi tarvittavat pätkät ja etenimme vaihe vaiheittain tutustuen materiaaliin ja työvälineisiin. Työskentely oli haastavaa, mutta jokainen sai tarvittaessa apua taittelussa. Juttelimme siitä, että kuviskoulussa työskentely on vaiheittaista, ja ei tarvitse pelästyä, jos työ näyttää kummalta tai yhden työskentelykerran jälkeen keskeneräiseltä. Rautalanka jää esimerkiksi piiloon linnun sisälle, kun se ensin päällystetään ja laitetaan vielä silkkipaperia ja liisteriä päälle. Jokaisen linnusta tuli erilainen, ja ne onnistuivat lopulta varsin hienosti.

7–8-vuotiaat
Opettaja Juulia Saarikoski