Melkein autiot saaret ja ystävyyden sillat

Millainen on Melkein autio saari keskellä valtamerta? Saarella asuu vain yksi asukas.  Miltä hän näyttää, missä asuu, mitä hän syö ja millaisia tavaroita hän käyttää? Kotitehtävänä jokainen piirsi aluksi luonnoksen saaresta ja asukkaasta.

Muotoonsahatulle vanerilevylle rakennettiin paperimassasta, rautalangoista ja luonnonmateriaaleista muotoja ja asumuksia. Sitten saaret maalattiin pullopeiteväreillä. Lisänä sai käyttää puutikkuja, höyheniä, mosaiikkipalasia ym. Saaren asukas muovailtiin savesta, raakapoltettiin ja maalattiin akryyliväreillä.

Asukas sai olla ihminen, eläin tai vaikkapa avaruusolio! Kun saaret alkoivat olla valmiit, todettiin että asukkailla on kovin yksinäistä. Päätettiin rakentaa Ystävyyden sillat saarten välille, jotta asukkaat pääsevät vierailemaan toistensa luona. Katselimme kuvia silta-arkkitehtuurista, pohdimme hiukan rakenteita, kestävyyttä ja muotoa. Sillanrakennusmateriaalina käytettiin erikokoisia ja –muotoisia puutikkuja, rautalankaa, aaltopahvia ym. Oppilaat keksivät laittaa muovihelmiä värivaloiksi siltojen rakenteisiin. Kuumaliimaa osattiin käyttää varoen ja pahimmilta palovammoilta vältyttiin.

Saaret ja sillat koottiin hienoksi kokonaisuudeksi kuvataidekoulun 35-vuotisjuhlanäyttelyyn.

7–8-vuotiaat
Opettaja Aija Isosaari