Eläinanatomia

Taide on ollut keskiajalta lähtien keino dokumentoida tieteellisesti, mitä ihon tai turkin alta paljastuu. Taiteilijat ovat myös piirtäneet luurankoja ja lihaksistoja, jotta voisivat piirtää luontevan näköisiä asentoja ja tutkia tarkasti valittua kohdetta. Piirustuksen ja maalauksen työpajalaiset ovat tutkineet lukuvuoden 2016-17 aikana valitsemiaan eläimiä muste- ja akvarellitekniikalla toteutetuissa töissä. Inspiraationa toimivat vanhat eläinanatomian opetustaulut. Oppilaat valitsivat itseään kiinnostavan eläimen, ja lähtivät tutkimaan siitä piirrettyjä kuvia ja tehden omia luonnoksia. Luokassa ollut lehmänkallo kaivettiin esille. Osa oppilaista on tutkinut eläimen anatomian lisäksi lajille ominaisia elinympäristöjä ja liikkumistapaa.

Syventävät opinnot: piirustus ja maalaus, 14–19-vuotiaat
Opettaja Juulia Saarikoski