ARTboretum

 

Kokkolan lasten ja nuorten kuvataidekoulu osallistuu vuosittain Kokkolan kaupungin Loistavaa! Strålande! lasten ja nuorten kulttuuriviikon järjestämiseen. 2013 vuoden marraskuussa toteutimme Taidenavigaattori-hankkeessa kaupunkitaideteoksen kirjaston edustalle. Kävelykadulle pystytettiin oikea kasvihuone, joka valaistiin ja täytettiin kuvataidekoulun oppilaiden tekemillä kasveilla ja ötököillä. Ajatuksena oli tuoda kesä keskelle kaupunkia marraskuussa ja siten selättää pimeä hetkeksi. Halusimme projektimme tuovan kaupunkilaisille iloa ja valoa vuoden pimeimpään aikaan.

Torstai-illan tapahtumassa kirjastossa asioivat saivat osallistua kirjaston lasikäytävässä pidettävään työpajaan, jossa valmistettiin tarjolla olevista materiaaleista kasveja ja ötököitä kasvihuoneessa oleviin rakenteisiin. Tai sitten sai vain ihastella ARTboretumin sisältöä ja seurata työskentelyä.

ARTboretum sai paljon positiivista palautetta kaupungin eri tahoilta ja ohikulkijoilta. Ihmiset kokivat teoksen toivotulla tavalla – se piristi ja yllätti pimeänä aikana. Lehdistö huomioi tapahtuman näyttävästi. Jännitysmomenttia aiheutti ajanjaksolle osunut Eino-myrsky, mutta siitäkin tukevasti pystytetty kasvihuone selvisi pieniä vaurioita lukuun ottamatta.

7–14-vuotiaat
Syventävät opinnot: piirustus ja maalaus, 14–19-vuotiaat
Opettaja Kukka-Maaria Koskinen