Kahvi/teemaalaus pienille

Tähän tehtävään tarvitset HB-lyijykynän, maalauspaperin, siveltimen ja teippiä. Kotoa sinulta löytyy mukaan myös pyyhekumi, kahvia tai teetä, 2 mukia tai kuppia, hiukan vettä ja hiukan talouspaperia. Katso lyhyet videopätkät läpi ennen kuin aloitat! Paksu paperi on tässä tehtävässä parempaa kuin tavallinen kopiopaperi, käytä siis sitä mahdollisuuksien mukaan.

“Mikä sinua rauhoittaa?”:

Kahvi- tai teehetki on yleensä rauhoittumisen aikaa. Moni tykkää myös välipalahetken tuomasta hengähdystauosta. Mieti mikä sinun mieltäsi rauhoittaa, varsinkin nyt kun epävarmuus esimerkiksi turvallisesta koulunkäynnistä tai kaverien näkemisestä tuntuu välillä kurjalta. Mikä sinua rauhoittaa? Mitä asiaa tekemällä sinusta tuntuu mukavalta? Onko se jokin tietty kirja, leikki tai peli? Vai onko se joku tietty ihminen tai peräti eläin, joka tuo sinulle kivan ja rauhallisen olon?

Samalla, kun mietit tätä, pyydä vanhempaa keittämään sinulle 1 kupillinen tummaa kahvia tai teetä. Sillä aikaa kun annat maalausnesteen jäähtyä kupissa, piirrä A4-paperille hennosti lyijykynällä kuva omasta ideastasi. Mieti millainen kuva kertoisi hyvin muille, että juuri tämä rauhoittaa sinua. Esimerkiksi levollisesti kerällä nukkuva kissa olisi parempi kuin pelkkä kissan kasvokuva. Teippaa työ kiinni maalarinteipillä ennen kuin aloitat maalaamisen.

Muista:

  • Maalaa vesivärien tapaan eli ohuita kerroksia
  • Toisessa kupissa olevan veden avulla saat tarvittaessa ohennettua kahvia eli vaaleampaa väriä maalaamiseen
  • Muista antaa työn kuivua ennen uusien kerroksien ja yksityiskohtien maalaamista, leiki tai pelaa kuivumisen aikana
  • Voit halutessasi piirtää loput yksityiskohdat lyijykynällä tai maalata ne kahvilla
  • Huuhtele sivellin hyvin vedellä ja pese kupit, kun lopetat maalaamisen

Jos otat työstäsi kuvan ja laitat sen esille esimerkisi Facebookiin, Instagramiin tai vaikka TikTokiin, muista kertoa tehneesi työn Kokkolan kuvataidekoulun kotikuviksessa. Voit käyttää myös merkintää #kokkolankuvataidekoulu.