Pääsiäiskukko

Tehtävä 4 Pääsiäiskukko 

Kesto: 2 opetustuntia eli 1h 30 min 

Näitä tarvitset: Pahvia (pahvilaatikkopahvi käy hyvin, itse käytin piirustuslehtiön taustapahvia), sakset, puikkoliima, narua, paksumpi terävä neula, erilaisia papereita (voit käyttää esim. Sanomalehtipaperia, aikakauslehtien värikkäitä sivuja, tapetteja tms.), vesivärit,sivellin ja maalauspaperia, lyijykynä, nappeja.

Tehdään pääsiäiskukko hienoine sulkineen pääsiäisen iloksi!  

Tee näin: Piirrä luonnos kukosta ensin paperille. Piirrä sitten kukko isokokoisena pahville lyijykynällä. Muista tehdä kukon heltasta, nokasta ja pyrstöstä selvästi erottuvat, liiottele niitä vaikka hieman!

(Tätä roiskuttelua ei ole pakko tehdä, jos kotoa löytyy hyvin erilaisia värikkäitä papereita: Tee paperiin roiskuttelumaalausta vesiväreillä, jotta saat kivan,värikkään pinnan, jota voit myös käyttää kukon sulkien tekemisessä.) Leikkaa kukko irti ääriviivoja myöten pahvista ja leikkele pahvista ja eri värisistä papereista ylläolevan kuvan mukaisia suikulaisia paperinpaloja.

Leikkaa suikulaisiin paperipaloihin hapsut kumpaankin reunaan, jotta saat tehtyä niistä sulat.

Leikkaa lisää sulkia ja ala liimata niitä kukon pyrstöön.Tee siitä erityisen runsas ja käytä paljon eri värisiä papereita.

Jos haluat peittää heltan tai jonkin muun kohdan väripaperilla, pistä paperi kukon alle ja piirrä siihen ääriviivat kevyesti. Leikkaa heltta sitten irti ja liimaa se kiinni pahviin.

Tee kukon höyhenistöstä niin runsas kuin haluat, liimaa silmäksi nappi. Jos haluat, maalaa osa kukosta värikkääksi vesiväreillä. Kokeile kuitenkin varovaisesti ensin johonkin pahvinkohtaan kestääkö sen pinta maalaamista. Kaikkia kohtia ei kuitenkaan välttämättä tarvitse peittää vaan voit jättää pahvia näkymäänkin.

Leikkaa sitten pahvista munia ja maalaa / koristele ne. (Kuvassa pikku apurini maalaamassa 🙂 )

Kiinnitä munat neulalla ja langalla roikkumaan kanasta. Tee joka väliin kunnon solmut.

Laita vielä kukkoon kiinnitysnaru. Nyt kukkosi on valmis ripustettavaksi joko ikkunaan tai seinää vasten! (Jos haluat, voit tehdä myös kukon toisen puolen. Silloin se näyttää värikkäältä myös ikkunan ulkopuolella)

Hyvää Pääsiäistä! 🙂