Karanteenirobotti

Millainen olisi robotti, joka asuu kotonasi koronan aikana? Miltä se näyttäisi, mitä se osaisi, mikä olisi sen nimi? Kuinka se auttaisi perheesi arkea? Viettäisitkö sen kanssa aikaa? Käytä tehtävässä kotoasi löytyviä esineitä ja rakenna itsellesi karanteenirobotti! Voit hyödyntää myös kierrätysmateriaaleja kuten pahvilaatikoita tai puhtaita säilykepurkkeja. Mitä arvelet kuvassa olevan robotin osaavan?

Valitse sopiva tausta ja rakenna robotti valoisalle paikalle kuvausta varten. Voit päättää asennon; se voi istua, seistä tai maata lattialla. Asento riippuu esineistä, joita käytät.

Valmiiden esineiden lisäksi voit myös piirtää robottiin osia. Leikkaa osat irti ja teippaa ne paikoilleen tai kiinnitä sinitarralla.

Jos haluat, voit pyytää aikuista julkaisemaan kuvan robotistasi Facebookissa tai Instagramissa. Silloin toivoisimme, että kuvaan merkittäisiin Kokkolan kuvataidekoulu. (tai Instagramissa #kokkolankuvataidekoulu). Halutessasi voit myös tehdä videon, jossa kuvaat robottia ja kerrot samalla robotista. Voit vaikka kertoa sen nimen, kuinka se toimii ja mitä se osaa tehdä.

Vapaaehtoinen lisätehtävä: Piirrä kolmen ruudun pituinen sarjakuva robottisi päivästä!

Eeli
Eeli